Vrouwenkoor Mignon Gemert
Nieuws
Ons koor
Dirigent
Repertoire
Agenda
Voor de leden
Lid worden
Contact

Alex Rutten

Sinds het voorjaar van 2013 staat ons koor Mignon onder leiding van Alex Rutten, woonachtig te Gemert. Alex Rutten geniet in ons dorp en de regio grote naamsbekendheid onder de muziekliefhebbers. Door zijn enthousiaste inzet en kritisch oor, slaagt hij er elke keer weer in het beste uit muzikanten en solisten te halen.

Alex studeerde hoorn bij Piet Reinen en Harmonie Fanfare Directie aan het conservatorium van Maastricht waarvoor hij afstudeerde in respectievelijk 1988 en 1989. Vanaf die tijd heeft Alex zich altijd bezig gehouden met het dirigeren van een koor, diverse ensembles en orkesten.

Vanaf zijn elfde jaar is Alex lid van harmonie Excelsior in Gemert ( www.excelsiorgemert.nl ) waar hij is begonnen als cornetblazer en nu hoorn speelt.

Alex is vanaf 1991 de dirigent van het A orkest Harmonie St. Cecilia van Asten ( www.harmonieasten.nl ). Als dirigent heeft hij zich bezig gehouden met een breed scala van muziek. Uitvoeringen met orkest in combinatie met zangsolisten, instrumentale solisten, backing vocals en koren stonden onder zijn leiding.

Alex is als docent verbonden aan de muziekschool van Gemert, Kunstlokaal waar hij de opleiding Koperblazers verzorgt. Alex is met name op het pedagogische vlak actief geweest de afgelopen tijd, waarbij het opleiden van jeugdige muzikanten centraal stond.

Verder zingt en acteert Alex bij de 60-er jaren band Fox en de Strotjes ( www.foxendestrotjes.nl ). Zijn ervaringen hebben geleid tot een brede muzikale oriëntatie. Alex is een veelzijdige muzikant want zowel het zware klassieke repertoire als het lichte staan bij bovengenoemde orkesten en ensembles, maar ook bij ons koor, op het programma. Hij spoort ons allen met veel enthousiasme aan om het beste uit onszelf te halen zodat we als groep optimaal kunnen presteren. Het uitgangspunt dat een kooravond in een goede, productieve sfeer moet plaats vinden, waarbij iedere stem(groep) tot haar recht komt, draagt bij tot een zeer goede sfeer en een groot engagement bij Vrouwenkoor Mignon.

to Top of Page